Ingrediënten

Soy isoflavones

Soya isoflavonen is een van de soorten fyto-oestrogenen. Dit zijn de natuurlijke stoffen die normaal in voedsel voorkomen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat isoflavonen de regulatie van de vrouwelijke hormoonbalans ondersteunen.

Chaste tree

Chaste tree (kuisboom) wordt ook wel vitex agnus castus genoemd. Al heel lang wordt het aanbevolen voor een normale, regelmatige en evenwichtige menstruatie. Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de vrouwen die vitex agnus cactus toegediend kregen, positieve veranderingen merkten voor en/of tijdens de menstruatie. Vitex agnus cactus is het meest gebruikte kruid bij ongemakken rondom de menstruatie.

Dong quai

Het kruid dong quai is het meest gebruikte kruid in de wereld, dat goed helpt bij menstruatie-ongemakken. Al jarenlang wordt dit kruid gebruikt tegen verschillende vrouwenkwalen. Uit Westers wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dong quai de doorbloeding van alle vrouwelijke organen stimuleert. Daardoor werkt het rustgevend en pijnstillend. Ook is er door een onderzoek aangetoond, dat het kruid de bloeddruk verlaagt en vochtafdrijvend werkt. Dong quai bevat veel ijzer en kobalt, wat helpt bij de aanmaak van de rode bloedcellen. Dat compenseert weer bloedverlies tijdens de menstruatie.